Blog

aug 21, 2016

[ Vlog ] Waarom slapen zo belangrijk is voor HSPs

Categorie: HSP 
Ingestuurd door: Admin

4 goede redenen om te zorgen dat je voldoende slaapt:

1. Door rust en stilte voorkom je overprikkeling: Een HSP heeft een zeer gevoelig zenuwstelsel: Je pikt met je zintuigen meer signalen op en je systeem verwerkt die ook nog eens intenser. Dat is vermoeiend! Bovendien kan het zorgen dat je lichaam en geest overprikkeld raken.

2. Stilte, rust en voldoende slaap helpen je bij overprikkeling te herstellen. Een teveel aan prikkels zorgt voor voor een overbelast systeem: stress. Stress zorgt dat je minder goed gaat presteren, en minder kunt genieten. Piekeren, een overvol hoofd en gevoelens van angst en onmacht kunnen erdoor ontstaan. Wanneer deze toestand lang duurt kun je zelfs depressief worden of overspannen raken! Je overbelaste hoofd en lijf kunnen nu alleen herstellen door rust, stilte en voldoende slaap.

3. Stilte en voldoende slapen ondersteunen bij het afstemmen op jezelf. Hoog sensitieve mensen hebben een rijke binnenwereld. Dromen, mijmeren, overwegen, fantaseren. Aandacht ook voor je lichaam. Je lijf is een gevoelig instrument dat feilloos aangeeft wat je nodig hebt. Het geeft signalen van vermoeidheid, verlangens en een palet aan gevoelens. Dat vraagt om een luisterend oor en om goed te luisteren heb je rust en stilte nodig!

4. Regelmatige stilte en rust, gecombineerd met een goede nacht slapen, verhogen je intuïtie, creativiteit en geluksgevoel. Wanneer je langer stilte en rust ervaart wordt het langzaam leger in je. En in die lege ruimte kunnen nieuwe dingen opborrelen: Nieuwe ideeën. Ingevingen. Opeens kun je voelen: Hier verlang ik naar. Dat heb ik nodig. Dit wil ik niet meer. Je kunt opeens weten welke richting je op wilt in je leven. Er is ruimte voor nieuwe inzichten. Dit alles is een verrijking van je leven en zorgt voor meer geluk.

Wil je wel eens sparren met mij over waar je tegen aan loopt? Ik bied een gratis 30min HSP groeigesprek aan.

 
Download de Overtuigingen Transformatie Tool

 

 

 

Wij hebben ook een hekel aan spam!

Wil je meer vrijheid & helderheid in je leven?

Plan jouw Doorbraak Sessie!