Blog

 

Pagina 1 van 2  >  >>

apr 8, 2019

High Sensitivity as Business Super Power

Are you still struggling with your sensitivity within your business, often feeling drained and exhausted and maybe not sure if owning your own business is right for you?

Being a sensitive person can have many advantages in your business. Your clients often appreciate how dedicated you are to them, how generous you are with your time and your help and how personally invested you are in seeing them achieve the results they want to achieve. You are able to anticipate their needs, sometimes even before they do and you can relate to their struggles and are often very good at coming up with solutions to overcome those struggles.

 


jun 17, 2018

5 tips to increase self-confidence as an HSEHave you ever felt not sure of yourself, different, like there is something wrong with you?

If you have just started to learn what it means to be “highly sensitive” then you might feel really euphoric (because it feels like coming home to yourself) or completely devastated (because you realize that 80% of the people are not at all like you and you want to be like everybody else) or something in between.


okt 7, 2017

6 uitdagingen voor HSP ondernemersSta jij voor uitdagingen als hoogsensitieve ondernemer? Je bent niet alleen!

Hoogsensitieve personen verwerken de wereld anders dan “gewone” mensen. Ze voelen alles veel dieper. Ze hebben ook grote behoefte aan diepgaande betekenis in hun leven en ze kunnen gemakkelijk overweldigd raken door te veel prikkels. Dit alles zorgt ervoor dat veel HSPs hun eigen bedrijf beginnen waarin zij succesvol kunnen zijn in een wereld die denken meer waardeert dan voelen. Je eigen bedrijf beginnen, geeft je vrijheid, controle en het doel waar je zo naar verlangt.


aug 21, 2017

Vlog HSP ondernemers coachHoe zorg je er nou voor dat je in bijvoorbeeld een drukke trein of een drukke werkomgeving toch dat momentje stilte voor jezelf creëert?

Dat is de lezersvraag die ik in deze video beantwoord. Hoe scherm je je als HSP nou zo af dat je niet overweldigt en overprikkelt raakt door externe prikkel?


aug 1, 2017

10 succestips HSO HSPJij wilt toch ook succesvol zijn als ondernemer?


Een van de meest lonende onderdelen van het hebben van succes, is dat het je in staat stelt om wat jij hebt geleerd te delen met anderen. Daarom heb ik een lijst samengesteld met de top 10 tips die ik jou mee zou willen geven als Hoog Sensitieve Ondernemer op jouw eigen pad naar het creëren van een succesvol bedrijf waar jij blij van wordt. Ik hoop dat je er wat aan hebt...


jul 21, 2017

HSP Vlog HSOEmoties zoals angst, frustratie en boosheid zijn energieën. Deze energieën zou je in theorie kunnen "oplopen" van andere mensen zonder dat je dat door hebt.


Als je de neiging hebt om een emotionele spons te zijn, dan is het belangrijk om te weten hoe je kunt voorkomen dat je andermans negatieve emoties overneemt of hoe je vrij rondgaande negatieve emoties in groepen kunt afweren. 


jul 7, 2017

2 mentale verschuivingen voor succesvolle ondernemers HSP HSOEcht succesvolle ondernemers maken 2 primaire verschuivingen in hun leven waardoor zo zo succesvol zijn. De meeste ondernemers maken wel de eerste verschuiving, maar heel weinig maken ook de tweede.


Beide verschuivingen vereisen een flinke mentale verandering van wat conventioneel en maatschappelijk geaccepteerd is. Om deze verschuivingen te laten plaatsvinden is het eigenlijk noodzakelijk dat je de negatieve en saboterende belemmeringen van je verleden leert loslaten.


jun 21, 2017


Liefst zou je vaker ‘nee zeggen’, maar de blik van afkeuring, teleurstelling of zelfs boosheid van de ander houden je tegen. Nee zeggen maakt je niet populair, denk je. Dat klopt, meestal, want je aanpak kan het verschil maken! Met deze tips voorkom je een burnout én zeg je neeterwijl je je daar goed bij voelt.

 

 


jun 7, 2017

Netwerken hoog sensitieve ondernemer arnhemHet is tegenwoordig helemaal in om hoogsensitief te zijn. Er komt steeds meer onderzoek naar en er worden steeds meer artikelen en blogs over geschreven die ons van nieuwe inzichten voorzien. Recent onderzoek wijst erop dat sensitieven uitstekend in staat zijn om succesvol organisaties te leiden. Niemand kan ook betwisten dat ondernemers als Zuckerberg, Gates, Wozniak, Page, Musk en vele anderen de wereld hebben veranderd.


mei 21, 2017

Prioriteiten stellen voor HSP/HSOPrioriteiten stellen is keuzes maken. Dat lukt alleen wanneer je overzicht en inzicht hebt in jouw taken. Zonder overzicht op he taken kun je niet op de juiste wijze prioriteren.

De definitie van prioriteiten stellen is: voorrang verlenen aan. Wie het moeilijk vindt om prioriteiten te stellen, moet en wil alles tegelijk doen. Gevolg: het is te veel, te groots en er komt niets van terecht.

Iedere dag stellen wij prioriteiten en vaak gebeurt dat onbewust. Prioriteren is dus eigenlijk: ‘de juiste dingen op het juiste moment doen’.


mei 7, 2017

Stop om succesvoller te zijn als ondernemers HSP

Velen van ons horen als we opgroeien de zin “Geef niet op!” of “Hou vol, zet door!” en dit hebben we zo goed in ons opgenomen dat we ons nu zelfs vaak schuldig voelen als we een boek niet uitlezen wat zo saai is dat we er haast bij in slaap vallen.

Onze ouders hadden het ook niet helemaal mis toen ze zeiden dat volharding noodzakelijk is voor succes. Maar soms is iets opgeven het meest effectieve wat je kunt doen. Of het nou om een mislukt project gaat, een ondankbare baan of een relatie die gedoomd is om te mislukken, stoppen kan een deugd zijn. 


apr 21, 2017

Vlog: keuzes maken voor HSP'sPer dag maak je duizenden keuzes. In 95% van de gevallen sta je hier helemaal niet bij stil. Als je hoogsensitief bent, voel je gemakkelijker aan wat wel of niet klopt, onze intuïtie is heel goed ontwikkeld en dit maakt dat je je er ook op kunt vertrouwen!

Ondanks dat vinden er het erg lastig om te kiezen, keuzes te maken, de knoop door te hakken. Hoe zit dat nou precies? In deze video leg ik dat uit.


apr 7, 2017

#1 energie geheim HSP HSOVeel hoogsensitieve personen (HSP/HSO) voelen zich constant uitgeput. Je zenuwstelsel is anders bedraad, je hersenen lijken een filter te missen en deze maatschappij voorziet je 24 uur per dag 7 dagen in de week van informatie.

Aan het einde van de dag ben je op zoek naar dat gat in de grond waarvan je wilde dat je erin kon kruipen om er nooit meer uit te hoeven komen.

In dit artikel lees je het #1 geheim om je energie hoog te houden voor HSPs & HSO's


mrt 21, 2017

9 signalen HSPGevoelige mensen hebben vaak een slechte reputatie. Onderzoek laat zien dat genen verantwoordelijk zijn voor de 15-20% van de mensen die kwalificeren als 'Hooggevoelig". Psychologe Elain Aaron heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Door de hersenen van HSP'ers te scannen met een MRI-scanner, is ze erachter gekomen dat hooggevoelige mensen geluiden, gevoelens en zelfs de aanwezigheid van andere mensen veel intenser ervaren dan de gemiddelde persoon. Deze resultaten worden ook ondersteund door het recente onderzoek van Prof. Van Den Hoof (Universiteit Brussel).


mrt 7, 2017

HSP eindelijk erkend door wetenschapHeb jij last van harde geluiden, grote menigten en emoties van anderen? Bij ongeveer 20% van de bevolking dingen komen deze dingen veel harder binnen dan bij anderen. Dankzij nieuw wetenschappelijk onderzoek wordt Hooggevoeligheid steeds meer erkend. Professor Elke van Hoof (Vrije Universiteit Brussel) heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat hooggevoelige personen de wereld op een andere manier ervaren dan andere mensen. 


feb 21, 2017

Goed ochtendritueel HSPWat doe jij wanneer je net wakker bent? Haastig onder de douche? Koffie drinken? Je to do lijst bekijken? Facebook checken?
Waarschijnlijk voel je wel aan dat dit niet het optimale begin is. De ochtend is het kostbaarste moment van je dag! Hoe je ’s ochtends start, bepaalt het tempo en je energie van de hele dag.

 


feb 7, 2017

Hooggevoelige personen hebben een gevoeligere sensorische antenne. Dit betekent dat we meer horen, zien, voelen, proeven en ruiken. HSPs zijn dus gevoeliger voor prikkels van buitenaf, maar ervaren tegelijkertijd ook van binnenuit een heel scala aan prikkels in de vorm van emoties en gedachten bv. Niet vreemd dus, dat een HSP tijdens de dag sneller door zijn energie heen is en vaak behoefte heeft om dan even weg te gaan uit de drukte om de batterij weer op te laden.


jan 21, 2017

VlogWeet je nog hoe je was toen je een klein kind was? Vrij van verwachtingen, nog zonder enige sturing of richting door anderen? Zo puur, open en eerlijk?

Door alle bezigheden in ons leven, zijn er soms periodes waarin we wat verder van onszelf af komen te staan. We raken in een sleur, we hebben onze agenda vol staan met ons dagelijkse werk, afspraken en feestjes. Doordat we ‘mee’ willen doen met de omgeving en wat er van ons verwacht en gewenst wordt, kan het zijn dat we na een tijdje merken dat we teveel van onszelf verwijderd zijn. We zijn dan te ver verwijderd van wie we werkelijk zijn en wat we werkelijk willen (doen).


jan 7, 2017

Heb je het gevoel dat je meer reflecteert dan anderen?
Merk je dat hoe andere mensen zich voelen jou (soms) bezig houdt?
Geef je de voorkeur aan rustigere, minder chaotische omgevingen?

Ga je overweldigende of emotionele situaties liever uit de weg?

Klinkt dit bekend? Dat komt waarschijnlijk doordat je net als ik een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent.


dec 21, 2016

vlog

Honger is een zéér irritante prikkel die sommige hooggevoeligen in korte tijd onuitstaanbaar kan maken. Geen wonder dat velen onder hen gepreoccupeerd zijn met voedsel en tijdig eten. Mijn regels zijn:

  • op tijd eten,
    gezond eten,
    in goed gezelschap eten en
    energierijk voedsel eten.

  • Veel HSP’rs hebben last van coeliakie (glutenintoeranatie) of andere voedselintoleranties/allergieën.

dec 7, 2016

Succesvolle ondernemerNiet zo lang geleden was HSP of hooggevoelig nog een ‘vies’ woord. Overgevoelig of aansteller waren woorden die je waarschijnlijk vaak hoorde als jij je weer eens vermoeid voelde of snel van streek raakte zonder aanwijsbare oorzaak. Waarschijnlijk deed je van alles om vooral maar niet op te vallen of te laten merken dat je moeite had om je aan te passen. Waarschijnlijk wilde je er graag bij horen, net zo zijn als iedereen anders en vooral niet opvallen door ander gedrag. 

Maar waarschijnlijk voelde je je wel anders. Waarschijnlijk voelde je je eenzaam en onbegrepen. Alsof niemand is zoals jij. Alsof je er niet bij hoorde. Niemand vind het leuk om een aansteller genoemd te worden. Niet als hooggevoelig persoon en al helemaal niet als hooggevoelige ondernemer!


nov 21, 2016

Door te aarden breng je de energie uit je hoofd naar je lijf. Het lijkt paradoxaal, maar als je op de juiste wijze aard ben je intuïtiever. Beter bestand tegen onrust en stress. En beter in staat om effectiever informatie op te nemen. Aarden is de basis van een gecentreerd bestaan. De aarde bezit ook het vermogen energie op te nemen en te transformeren.


nov 7, 2016

HSP ondernemers tips 2beinbalance arnhemDe afgelopen 5 maanden heb ik het bijzondere VIP traject mogen meedoen van Cindy Vranken aka Mega Cindy, de Happy Sales Preneur (HSP). Wat heb ik veel geleerd in dat traject en wat heb ik een mooie en vooral bijzondere mensen mogen ontmoeten.

Ik heb heel veel inzichten gekregen in mijzelf, maar ook in mijn ondernemerschap. Deze inzichten en de inzichten die ik in de loop der jaren al had gekregen, wil ik graag met jullie delen.

Hier 15 van mijn meest belangrijke inzichten die ik vandaag met jullie wil delen:


okt 21, 2016

Je hoort het steeds vaker “meer gronden” of “meer aarden”. Hoewel het steeds meer gebruikt wordt, blijft de uitleg nogal eens achterwege of vaag. Wat is het nu feitelijk? Waar is het goed voor? Hoe werkt het? Allemaal vragen die heel legitiem zijn, maar waar te weinig antwoord op gegeven wordt.

 


okt 7, 2016

HSP burnout ArnhemJe zou denken dat een burn-out voorkomen simpel te realiseren zou zijn door niet oververmoeid te raken.

Maar zo simpel is het niet...
Veel mensen in deze snelle wereld zouden al een burn-out krijgen van de dagelijkse eisen als ze niet hooggevoelig zouden zijn.
Het probleem van het krijgen van een burn-out wordt voor hooggevoelige mensen nog eens extra versterkt doordat hun stress niveau van nature al hoger ligt. De overstimulatie die wij ervaren wordt veroorzaakt door het snelle levenstempo, herrie en een zintuiglijke intense wereldDownload de Overtuigingen Transformatie Tool

 

 

 

Wij hebben ook een hekel aan spam!

Wil je meer vrijheid & helderheid in je leven?

Plan jouw Doorbraak Sessie!