Mijn verhaal

"Je bent veels te gevoelig, je moet jezelf beter leren beschermen" 

"Je moet je niet alles ter harte nemen"

"Je moet echt zorgen dat je een dikkere huid krijgt"

"Trek het je niet zo aan, laat het los" 

Kleine Barbera

Toen ik jong was kreeg ik vaak te horen van mijn ouders en leerkrachten dat ik te gevoelig was. Ze zeiden me dat ik een dikkere huid moest kweken en dat ik niet alles zo serieus moest nemen. Ze vertelden me ook dat ik niet alles zo persoonlijk moest opvatten en dat ik moest leren om dingen los te laten.

En terwijl ik die woorden hoor, creëer ik voor mezelf een verhaal dat ik niet goed genoeg ben en dat er iets mis is met mij, dat ik raar of vreemd ben. Ik besluit op dat moment om mijn gevoeligheid te onderdrukken en voortaan alleen nog te vertrouwen op mijn redenering zodat ik iedereen kan laten zien dat ik net als iedereen anders ben zodat ik hun goedkeuring en hun liefde kan krijgen. Ik dwing mezelf om groot en sterk te zijn en een dapper gezicht op te zetten richting te buitenwereld en te doen wat er van me verwacht wordt.

Toen het allemaal mis ging....

Ik ben 32 en ik werk als project manager voor een IT bedrijf. Het bedrijf had het financieel zwaar en het gevolg daarvan was dat ik onder druk stond om het project te laten slagen. De klant is lastig, mijn baas geeft me niet de steun die ik nodig heb en ik ben verantwoordelijk voor mijn team en het project loopt alles behalve soepel.

Tegelijkertijd beëindigt mijn vriend van 7 jaar totaal onverwacht onze relatie. Er waren geen waarschuwingstekens, we hadden zelfs niet eens ruzie. Op een avond, nadat we gezellig samen film hadden gekeken op de bank, staat hij op en zegt dat hij niet langer een relatie wil en dat ik voor het einde van de week vertrokken moet zijn.

Het gevolg is dat ik in een zware burn-out terecht kom en totaal het contact kwijt ben met mezelf. Ik weet niet meer wie ik ben en het voelt alsof mijn gevoel en mijn verstand helemaal niet meer met elkaar communiceren. Dingen goed door kunnen denken was nooit een probleem, maar als het op mijn gevoelens aankomt dan sta ik met mijn mond vol tanden. Ik kan het allemaal niet meer aan. 

O nee, wat nu....

Ineens heb ik al die emoties waarvan ik niet weet wat ik ermee aan moet. Ik kan niet ophouden met huilen en ik ben zo ontzettend moe.... En het enige wat ik kan denken is “Waarom overkomt mij dit nou, ik werk zo hard en ik ben een goed persoon”.

Gedurende deze tijd vertelt mijn baas me dat hij denkt dat ik een HSP ben, want zijn vrouw is een HSP en wij zijn als 2 druppels water. Ik wist niet of hij me nou uitschold met dat HSP of dat hij gewoon zwaar teleurgesteld in mij was omdat ik het allemaal niet meer trok en ingestort ben. Ik denk “Hoe kom ik ooit uit deze burn-out? En hoe ga ik me nou ooit weer voelen als mezelf, wie of wat dat dan ook is?”.

 

Ik herken zoveel!

Burnout HSP coach ArnhemMaar de term HSP bleef me wel bij en op een dag besloot ik om die term eens te googelen. En jemig als daar niet een hele wereld voor mij open ging, ik herkende zo ontzettend veel!

Hongerig lees ik elk boek dat ik kan vinden over Hoog Sensitiviteit en ik word ook lid van alle fora die ik kan vinden. Wat een feest van herkenning zeg!

Ik ben niet vreemd, ik ben niet raar en er is helemaal niets mis met mij. Sterker nog, er zijn andere mensen zoals ik!! Het voelt alsof ik thuis kom bij mezelf en hoe meer ik lees, hoe meer ik mezelf begrijp en hoe meer inzicht ik krijg in mijn eigen gebruiksaanwijzing.
 

Ik voel me weer heel...

En terwijl ik lees en leer, brengt dit proces me ineens weer terug naar mijn kindertijd en de dingen die men mij vertelde. Ik begrijp nu dat ze me die dingen verteld hebben omdat ze me wilden helpen, omdat ze van mij houden en het beste voor me willen. Ze geven zoveel om mij dat ze me wilden behoeden voor de valkuilen van HSP zijn. Ze wilden het leven alleen maar makkelijker maken voor mij.

Beetje bij beetje begin ik mijn sensitiviteit weer toe te laten in mijn leven. En uiteindelijk komt het moment dat ik me weer heel voel. Mijn hoofd en mijn hart hebben elkaar weer gevonden en ik realiseer me dat ik prima ben zo als ik ben, gevoelig en al.

 Ik ben blij met mijn burn-out

Als ik erop terug kijk dan ben ik blij dat ik in die burn-out ben beland. Het heeft me gedwongen om eens goed naar mezelf te kijken. En ik heb ervan geleerd dat ik beter naar de signalen van mijn lijf moet luisteren EN daar dan ook iets mee moet doen.

Ik weet nu hoe ik mezelf en mijn energie moet beschermen en ik weet hoe ik niet alleen mijn grenzen voel, maar ze ook bewaak.

Vanaf dat moment, eer ik mijn gevoelige kant vanwege al het moois dat het mij brengt. En ik weet zeker dat jij deze mooie kanten van hoogsensitiviteit ook waardeert, dingen als : compassie, diepe intuïtie, authenticiteit, empathie en het vermogen om te helen.

Ik weet nu ook hoe ik om moet gaan met de Achilles hiel van hooggevoeligheid, zoals snel ontmoedigd raken, dingen te persoonlijk opvatten, snel overweldigd raken, moeite hebben met je grenzen aangeven en je snel vermoeid of gespannen voelen.

Ik neem de leiding over mijn innerlijk en omarm mijn sensitiviteit

Op het moment dat ik de leiding neem over mijn innerlijk, realiseer ik me dat de reden dat ik nooit bereikt heb in mijn leven wat ik wilde bereiken is dat ik nooit volledig mijn hooggevoeligheid geaccepteerd heb. Door mijn sensitiviteit niet volledig te omarmen, saboteerde ik mezelf telkens weer.

Deze realisatie is het moment dat ik besluit om niet alleen mijn sensitiviteit volledig te omarmen en te accepteren, maar ook om mijn hart te gaan volgen en mijn eigen bedrijf te beginnen! Een droom die ik al heel lang heb, maar die ik telkens maar bleef uitstellen.

Achter af gezien, omdat ik niet voldoende vertrouwen had in mijzelf. En omdat het heel erg eng is om uit je comfortzone te stappen. En omdat het lekker veilig is om voor een baas te blijven werken.
Maar ik heb er werkelijk geen moment spijt van dat ik de stap heb gezet om voor mezelf te beginnen. In tegendeel zelfs, Ik ben nu gelukkiger dan ooit nu ik eindelijk mijn eigen bedrijf heb.

En dit gevoel, dat is wat ik ook voor jou wil.

Ik wil jou helpen om jezelf en je verleden te helen en je hoogsensitiviteit volledig te omarmen en een plek te geven in je leven, zodat jij niet alleen onvoorwaardelijk van jezelf gaat houden en jezelf kunt accepteren zoals je bent, maar je ook kunt verbinden met je passie, je hart verlangen, zodat jij je moeiteloze, authentieke zelf kunt worden en leert hoe jij je sensitiviteit en intuïtie gebruikt als je geheime kracht binnen je bedrijf. Ik help jou betaald te worden voor het doen waar je van houdt en waarmee je een grote impact hebt op de wereld, zodat jij betere bedrijfsresultaten behaalt, terwijl je doet waar jij van houdt met meer plezier en meer energie dan ooit!

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb met mijn verhaal. Als jij nu het gevoel hebt dat wil ik ook, of ik wil daar meer van weten, plan dan een doorbraak sessie met mij en dan kunnen we praten over waar jij nu staat, wat jou nu tegenhoudt, waar jij heen wilt en hoe je daar kunt komen. Aan het einde van het gesprek heb ik je al minimaal een waardevolle tip gegeven. Claim jouw gratis sessie nu via www.hspondernemerscoach.nl/ja.

Liefs,

Barbera Schouten HSP HSO Arnhem

 

Download de Overtuigingen Transformatie Tool

 

 

 

Wij hebben ook een hekel aan spam!

 

Mijn Diploma's

  • HBO Acupunctuur
  • Meridiaan Therapie volgens de 5 elementen
  • HBO Wandel coaching
  • NLP Practitioner
  • HBO Life Coach
  • Reiki 1 & Reiki 2
  • SBF (Soul Body Fusion)
  • EFT (Emotional Freedom Techniques)
  • Reconnection
  • Massagetherapie

Wil je meer vrijheid & helderheid in je leven?

Plan jouw Doorbraak Sessie!